Podeljeno svih 100.000 vaučera, u Subotici i na Paliću u sistemu 63 objekta

Svih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljeno je u rekordnom roku za samo deset sati, a u Subotici i na Paliću građani koji su ostvarili pravo na vaučere mogu da rezervišu smeštaj u nekom od 63 objekta. Iz Turističke organizacije kažu da očekuju veliki broj gostiju i to pretežno iz Beograda i Vojvodine.

Turističi vaučer pokriva maksimalan iznos u vrednosti od 5.000 dinara i može se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja. Iz Turističke organizacije Subotice kažu da se u sistemu vaučera nalaze 42 objekta na Paliću i 22 u Subotici. Dodaju da su većina privatni smeštaji, nekoliko seoskih turističkih domaćinstava i hostela, dok se hoteli nisu prijavljivali.

Kako sagovornik objašnjava, trend se od koronavirusa menjao, te turisti u poslednje dve godine traže nešto aktivniji odmor, mada ima dosta i onih koji su u potrazi za mestom na kojem će godišnji odmor provesti u miru. Prošle godine putem sistema vaučera ostvareno je pet odsto noćenja, a nadaju se da će ove godine taj broj biti oko desetak odsto.

Građani koji su u ovoj godini već ostvarili pravo na vaučer ne mogu da podnose prijave za nove vaučere. Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima Pošte podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, a krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar tekuće godine.