Počeo Međunarodni festival „Desire“

Pod sloganom “Istorija i ti” u petak je, na pozorišnim daskama “Deže Kostolanjija”, počeo 13. Međunarodni festival savremenog pozorišta “Desire”. Festival je otvorila predstava “Omma”, čuvenog koreografa Jožefa Nađa.

Publika je u petak imala priliku da uživa u prvoj od brojnih predstava koje će biti odigrane na Međunarodnom festivalu “Desire”. Ova predstava, koja nosi naziv “Omma”, koreografski je komad Jožefa Nađa, koja istražuje našu sposobnost gledanja onoga što je ispred nas, kako bismo mogli bolje videti ono što se nalazi duboko u nama. Prema rečima Andraša Urbana, osnivača „Desire“ festivala, predstave nisu birali po scenskom jeziku, već da li su one značajne, autentične i merodavne u sadržajnom, estetskom i umetničkom smislu.

Kako organizatori objašnjavaju, pored brojnih izazova, zadovoljni su odnosom publike prema ovom festivalu i navode da, iako su karte za predstave rasprodate, gledaoci budu slobodni da pozovu jer se uvek se može naći poneka karta.

Festival “Desire” trajaće sve do 29. novembra, a pubika će sutra u pozorištu „Deže Kostolanji“ sa početkom od 20 časova, moći da pogleda radio-predstavu „Soundtrack za film koji nije snimljen“. Svi zainteresovani, kompletan repertoar mogu pogledati na sajtu “Desire” festivala.