Počeo 18. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Otvaranjem izložbe posvećene popu Paji Kujundžiću sinoć je u holu Otvorenog univerziteta svečano otvoren 18. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva. Ovogodišnja manifestacija posvećena je popu Paji Kujundžiću koji je svoj život posvetio borbi za očuvanje bunjevačkog identiteta.

Osamnaesti po redu Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva posvećen je obeležavanju 160 godina od rođenja popa Paje Kujundžića, ličnosti koja je posvetila svoj život očuvanju bunjevačkog jezika i identita. On se posvetio tom cilju, kako kroz versko i prosvetiteljsko delovanje, tako i kroz angažman u političkom životu. Na sinoć otvorenoj izložbi “Pop Pajo Kujundžić i njegova borba za Bunjevački jezik” predstavljena je njegova biografija i oblasti u kojima je delovao.

Na otvaranju manifestacije, predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca, Suzana Kujundžić Ostojić, poručila je da činjenica da se festival održava po 18. put, pokazuje da samo upornost daje velike rezultate.

U okviru Festivala sutra od 19 časova će u sali 213 Otvorenog univerziteta biti održana naučna tribina “Tradicija i moderno- Dužijanca” dok će poslednjeg dana manifestacije, u petak od 19 časova u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta, drugi ulaz, biti održano Muzičko veče pod nazivom “Čuvari bunjevačke muzičke baštine”. Isto veče festival će svečano biti zatvoren Bunjevačkim balom.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime