Počasni građanin

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je Javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritogiji Grada Subotica za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe.
Zvanje POČASNI GRAĐANIN dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu.
Priznanje PRO URBE dodeljuje se licima za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti.
Priznanje PRO URBE dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.
Tekst Javnog poziva se nalazi na sajtu grada: www.subotica.rs u odeljku konkursi i oglasi.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime