Penzionisanom vojnom licu iz Subotice, Dušanu Lapčiću uručeni ključevi od stana

Nakon 35 godina rada u vojci, penzionisanom civilnom licu Dušanu Lapčiću iz Subotice, krajem prošlog meseca, uručeni su ključevi od stana. Svečana dodela organizovana je 27. februara u Beogradu kada su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković uručili ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, među kojima je i građanin Subotice Dušan Lapčić.

Od kada je 1991. godine izašao iz svog stana u Osijeku Dušan i njegova porodica živeli su, kako je istakao,u dobrom i komfornom smeštaju u domu JNA u Somboru, a potom i u Subotici. Dušan se nadao da će dobiti stan jer je, kako tvrdi, vojska uvek brinula o njemu, a jedan iznenadni poziv iz Ministarstva odbrane Dušanove nade pretvorio je u stvarnost. Tog 26. februara on je obavešten da je dobio stan u Subotici, a da će mu ministar odbrane Aleksandar Vulin uručiti ključeve narednog dana u Beogradu.

Kada je nakon svečane dodele stigao u Suboticu sa železničke stanice uputio se ka svom stanu, zbunjen i u neverici otišao je da proveri da li su ključevi u redu, odnosno da nije greškom došlo do neke zabune. Zgrada, lokacija i okruženje odmah su mu se dopali, a pravi šok je usledio tek nakon što je otvorio vrata od stana.

Dušan i njegova supruga sada su okupirani uređenjem stana i odabirom nameštaja. Planiraju da se usele za mesec dana. Stan će urediti po sopstvenom ukusu, a zidove će, između ostalog, krasiti i fotografije iz perioda službe u vojsci, koju Dušan ne može da zaboravi, ali kako kaže ni vojska nikada nije zaboravila njega, te mu je uprkos tome što je penzionisan rešila stambeno pitanje.