Penzionisanom vojnom licu iz Subotice, Dušanu Lapčiću uručeni ključevi od stana

Nakon 35 godina rada u vojci, penzionisanom civilnom licu Dušanu Lapčiću iz Subotice, krajem prošlog meseca, uručeni su ključevi od stana. Svečana dodela organizovana je 27. februara u Beogradu kada su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković uručili ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, među kojima je i građanin Subotice Dušan Lapčić.

Od kada je 1991. godine izašao iz svog stana u Osijeku Dušan i njegova porodica živeli su, kako je istakao,u dobrom i komfornom smeštaju u domu JNA u Somboru, a potom i u Subotici. Dušan se nadao da će dobiti stan jer je, kako tvrdi, vojska uvek brinula o njemu, a jedan iznenadni poziv iz Ministarstva odbrane Dušanove nade pretvorio je u stvarnost. Tog 26. februara on je obavešten da je dobio stan u Subotici, a da će mu ministar odbrane Aleksandar Vulin uručiti ključeve narednog dana u Beogradu.

Kada je nakon svečane dodele stigao u Suboticu sa železničke stanice uputio se ka svom stanu, zbunjen i u neverici otišao je da proveri da li su ključevi u redu, odnosno da nije greškom došlo do neke zabune. Zgrada, lokacija i okruženje odmah su mu se dopali, a pravi šok je usledio tek nakon što je otvorio vrata od stana.

Dušan i njegova supruga sada su okupirani uređenjem stana i odabirom nameštaja. Planiraju da se usele za mesec dana. Stan će urediti po sopstvenom ukusu, a zidove će, između ostalog, krasiti i fotografije iz perioda službe u vojsci, koju Dušan ne može da zaboravi, ali kako kaže ni vojska nikada nije zaboravila njega, te mu je uprkos tome što je penzionisan rešila stambeno pitanje.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime