Pastor: Potvrđena saradnja sa SNS, SVM-u osam državnih sekretara

Pastor je izrazio očekivanje da bi nova vlada mogla biti formirana tokom naredne nedelje, navodeći da ona, sa 25 članova i nije značajnije veća od prethodnih, uz podsećanje da je poslednja vlada imala 24 člana, a 21 ministarstvo.

Što se tiče pozicije najveće stranke mađarske zajednice u Srbiji, Pastor je naglasio da i dalje žele da u izvršnoj vlasti učestvuju na nivou državnih sekretara.

„Nismo tražili ministarstvo, da jesmo, verovatno bismo ga i dobili, ali naše strateško opredeljenje i dalje je da sa nivoa državnih sekretara možemo da rešavamo stvari i da je racionalnije imati više državnih sekretara, nego jednog ministra“, rekao je Pastor.

Istakao je da će SVM u novoj vladi imati osam državnih sekretara.

„Formira se novo ministarstvo za investicije, za velike investicije koje će se baviti krupnim infrastrukturnim razvojnim projektima. Dobar deo tih projekata realizuje se na ovom prostoru, zbog toga smatramo da bi dobro bilo da tu imamo državnog sekretara“, precizirao je Pastor.

On je dodao da je sa Vučićem razgovarao i o potrebi da se prilikom narednog rebalansa budžeta obezbedi još četiri miliona evra za završetak radova na „Akvaparku“.

Takođe, informisao je predsednika i o razgovorima sa jednim mađarskim investitorom koji bi želeo da gradi hotel na obali Palića, a prema dosadašnjem toku razgovora moguće je da će ugovor biti potpisan do kraja godine.

Pastor je predsednika pozvao da dođe da obiđe „Akvapark“ na Paliću, Vojvođansku rvačku akademiju u Kanjiži, kao i fudbalsku akademiju u Bačkoj Topoli.