уторак , 5 јула 2022
Naslovna / Društvo / “Panonreg“-“Lider održivog razvoja“

“Panonreg“-“Lider održivog razvoja“

Na šestom Dunavskom biznis forumu, koji je pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije održan u Novom Sadu, Regionalnoj razvojnoj agenciji „Panonreg“ dodeljeno je priznanje „Lider održivog razvoja“. Priznanje se dodeljuje vodećim kompanijama i privrednicima, naučnim i javnim radnicima iz zemalja Podunavskog sliva.

Dunavski biznis forum ove godine okupio je političare i privrednike iz 14 zemalja Dunavske regije, koja obuhvata teritoriju sa oko 240 miliona stanovnika. Za direktora RRA „Panonreg“, Milana Maličevića priznanje sa ovako značajnog Foruma je veliki podstreh za dalji rad.

U prvih devet meseci ove godine Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ u saradnji sa lokalnim samoupravama učestvovala je u 115 projekata, uglavnom iz oblasti razvoja infrastrukture i privrede, čija je ukupna vrednosti preko 25, 8 miliona evra. Među ovim projektima je i 26 međunarodnih, od kojih je posebno značajan IPA projekat sa Republikom Hrvatskom pod nazivom „Istražite Srbiju i Hrvatsku“. Cilj projekta, čija je ukupna vrednost oko 370 hiljada evra, je integrisanje prekogranične turističke ponude i poboljšanje upravljanje kulturom i prirodnom baštinom.

Nosilac projekta, koji će biti realizovan u naredne dve godine je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a pored „Panonrega“ partner na projektu je i Fond turistički klaster mikroregije „Subotica-Palić“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.