Ovog leta Subotičani će najviše putovati u Grčku i Tunis

Ovog leta Subotičani će pored Grčke koja je tradicionalno najtraženija destinacija, najviše putovati u Tunis. Cene turstičkih aranžmana za do nedavno tražene destinacije Egipat i Tursku, poskupele su 20% što je uticalo na pad tražnje za letovanjima u ovim zemljama.

Sezona letnjih godišnjih odmora počela je pre desetak dana kada su prvi turisti krenuli put Grčke koja je i ovog leta destinacija na kojoj će letnji odmor provesti najviše naših sugrađana. Počinje sezona putovanja i u Tursku i Egipat, ali se ove sezone najviše traži Tunis koji je prethodnih sezona bio zapostavljen.

Cene turističkih aranžmana u Grčkoj su ostale na nivou prošle godine, dok su Egipat i Turska podigle cene aranžmana za 20% što je uticalo na manje interesovanje za ovim destinacijama u odnosu na prošlu i prethodne godine.

Kada su u pitanju uslovi putovanja u Egipat, obavezna je kupovina vize za sve one koji putuju u ovu zemlju i to po ceni od 25 dolara po osobi, dok je novina da je i Tunis od 1.juna ove godine uveo vizu za državljane Srbije u visini od 20 eura po osobi. Putnici više nisu u obavezi da u okviru obaveznog putnog osiguranja imaju pokriće za kovid,a ni jedna od navedenih turističkih destinacija ne traži testiranje na kovid kao uslov ulaska u zemlju.