Ove godine za program Narodne kuhinje Crvenog krsta 36,7 miliona dinara

Ove godine povećana su sredstva iz gradskog budžeta za program Narodne kuhinje Crvenog krsta sa 32,5 na 36,7 miliona dinara. S obzirom na rast cena u proteklom periodu ovaj novac će biti dovoljan za obezbeđivanje obroka za 1200 korisnika programa Narodne kuhinje koliko ih je bilo i do sada.

Tokom prošle godine u program Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica bilo je uključeno 1200 korisnika kojima su kuvani obroci distribuirani u 34 mesne zajednice na teritorioji grada Subotice. Kroz ovaj program podeljeno je 250.800 porcija kuvanih obroka, a pored toga podeljeno je i 2400 paketa korisnicima programa. Prošle godine budžet za program narodne kuhinje bio je 32,5 miliona dinara, a ove godine su sredstva povećana na 36,7 miliona.

Od 1200 korisnika koji su uključeni u program Narodne kuhinje broj dece je povećan sa 286 na 300, a pored kuvanog obroka i paketa hrane, Crveni krst Subotice je za ove mališane tokom novogodišnjih praznika obezbedio i paketiće.

Iz gradske organizacije Crvenog krsta apeluju na donatore da i u ovoj godini podrže njihov rad, budući da upravo zahvaljujući njima korisnici Narodne kuhinje, pored kuvanog broka koji je za mnoge od njih jedini obrok u toku dana, uspevaju da obezbede i određenu količinu, peciva, voća i svega drugog što može upotpuniti obrok za Subotičane koji su u stanju potrebe.