Otvorena vrata u Tehničkoj školi

Tehnička škola “Ivan Sarić” danas je širom otvorila vrata za sve zainteresovane đake osmog razreda subotičkih osnovnih škola koji su želeli da se upoznaju sa obrazovnim profilima, đacima i profesorima u ovoj školi.

Manifestaciju Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” posetilo je preko 200 osmaka gotovo svih subotičkih osnovnih škola. Među zainteresovanim osmacima, bila je Laura Malatinski iz OŠ “Miroslav Antić” sa Palića, koja još uvek nije donela odluku u kojoj će srednjoj školi nastaviti obrazovanje. Na listi želja joj je IT smer u ovoj školi.

Osmake su dočekali profesori, ali i učenici završnih razreda, koji su pokušali da im prenesu svoje utiske o sticanju obrazovanja u Tehničkoj školi.

Prema Planu upisa, Tehnička škola će u narednoj školskoj godini upisati ukupno 14 odeljenja prvih razreda, 8 na srpskom i 6 na mađarskom nastavnom jeziku na tri područja rada-elektrotehnika, mašinstvo i saobraćaj.

Obrazovanje se sprovodi i po dualnom modelu, koji će u narednoj školskoj godini na srpskom jeziku biti na obrazovnim profilima-bravar zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju, a na mađarskom jeziku na profilima bravar zavarivač i mehaničar motornih vozila.