Otvoren zimski vašar „Winterfest“

Tradicionalni zimski vašar „Winterfest“, koji se održava u organizaciji JKP “Subotičke pijace”, otvoren je sinoć u centru Subotice. Više od 70 izlagača iz gradova širom Srbije, ali i regiona, predstaviće svoju bogatu ponudu sve do 8. januara.

Otvaranjem zimskog vašara “Winterfest” stigao je i duh praznične atmosfere u naš grad. Tadicionalne drvene kućiće, ispunjene bogatim sadržajima, od kulinarskih specijaliteta, božićnih kolača i bombona, umetničkih predmeta, raznih rukotvorina, suvenira i proizvoda starih zanata, najavile su novogodišnju i božićnu čaroliju. Da su se i Subotičani uželeli zimske idile, potvrđuje velika posećenost koja ni ove godine nije izostala.

Na jedanaestom po redu “Winterfestu”, učestvovaće više od 70 izlagača iz raznih krajeva Srbije, a jedna od njih je Ljilja Janić iz Gornje Bukovice kod Valjeva.

Vašar je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, koji je poželeo svim Subotičanima srećnu i uspešniju Novu godinu.

Na Winterfestu je postavljen i paviljon za dobrovoljne donacije, na kojem je prošle godine prikupljeno 128 hiljada dinara. Prema rečima Jasmine Stevanović, predsednice Nadzornog odbora JKP „Subotičke pijace“, novac je prethodnih godina utrošen za nabavku neophodnih aparata za subotičku Bolnicu, a ovde godine novac će biti uplaćen na račun Fondacije za lečenje teško obolele dece i omladine.

Tradicionalni zimski vašar krasiće naš grad sve do 8. januara.