Otvoren jubilarni 20. „Interetno“

U Etnopolisu, ograđenom prostoru na gradskom Trgu, sinoć je otvoren jubilarni 20. po redu „Interetno“. Festival, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra “Nepker”, okupio je veliki broj folklornih grupa iz cele Vojvodine i Mađarske.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, koji je izrazio zadovoljstvo što je se festival ponovo održava na ulicama našeg grada. Gradonačelnik je podsetio je da je “Interetno” festival manifestacija koja je, tokom protekle dve decenije, upoznala Subotičane sa mnogobrojnim kulturama širom sveta, kroz njihove narodne igre i pesme, kao i da je gostima predstavio subotičku kulturu.

Slavljenje tradicionalnih veza i kulturnog prožimanja dve zemlje, kako je istakao Bakić, pravi je pristup za ovaj jubilarni festival, posebno u godini u kojoj Mađarski kulturni centar „Nepker“, ide u susret obeležavanju 150. godišnjice.

Posle predstavljanje dečjih folklornih ansambala, na centralnoj bini nastupila je grupa „Peta sezona“. U okviru pratećeg programa i ove godine organizovan je gastro trg, vinska ulica kao radionice za decu. Festival će trajati do četvrtka.