Otvoren Hrvatski dom-Matica, sastali se Ana Brnabić i Andrej Plenković

Otvaranje Hrvatskog doma – Matice upriličeno je na praznik hrvatske zajednice u Srbiji – Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića. Na svečanosti, predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da Srbija smatra da su odnosi sa Hrvatskom važni i da posete zvaničnika dve zemlje daju pozitivan impuls za formriranje znatno boljih odnosa u budućnosti.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković ocenio je da će Hrvatski dom – Matica, čiju je izgradnju sa 1, 8 miliona evra finansirala Vlada Republike Hrvatske, biti važno mesto okupljanja Hrvata u Vojvodini i Srbiji te da da će doprineti njihovim aktivnostima.

Ministar za ljudska i manjinska prava, Tomislav Žigmanov zahvalio se svima i poručio da će nastaviti sa novim ostvarenjima.

Predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić rekla je da je ovo veliki dan za hrvatsku zajednicu u Srbiji i da će ovaj dom biti mesto u kome su svi dobrodošli.

Radovi na izgradnji Hrvatskog doma- Matice počeli su u junu 2021. godine, objekat je površine 1.100 kvadrata i prostire se na tri etaže.