Otvoren automatizovan putni prelaz u Grabovačkoj

Izvršni direktor preduzeća „Infrastruktura Železnice Srbije“ Milan Šegan i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima Predrag Radivojević otvorili su rekonstruisan i modernizovan putni prelaz u Grabovačkoj ulici. Rekonstrukcija ovog putnog prelaza, rezultat je saradnje lokalne samouprave i preduzeća „Infrastruktura Železnice Srbije“, a vrednost investicije iznosi oko 19 miliona dinara.

Do sada je ovaj putni prelaz bio osiguran mehaničkim branikom, sa kojim su rukovali radnici, a automatizacijom putnog prelaza nivo bezbednosti podignut je na viši nivo, poručuju iz preduzeca „Infrastruktura Železnice Srbije“, i dodaju da više nema potrebe da radnici pokreću rampu.

Cilj automatizacije putnih prelaza jeste podizanje nivoa bezbednosti na lokalnim putevima i ulicama, poručio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević. Automatizacija ovog putnog prelaza koštala je oko 19 miliona dinara, a od toga je ovo preduzeće učestvovalo sa nešto više od sedam miliona dinara. Lokalna samouprava će nastaviti sa radom na automatizaciji putnih prelaza u Subotici, zaključio je Radivojević.

U Srbiji trenutno postoji oko 250 mehaničkih putnih prelaza i 300 automatizovanih, iz preduzeca „Infrastruktura Želenice Srbije“ poručuju da im je cilj da, u saradnji sa lokalnim samoupravama, automatizuju što više putnih prelaza.