Oslikavanje betonskih žardinjera u centru grada

Učenici Politehničke škole oslikavaju betonske žardinjere u centru grada. Radi se o akciji organizacije „IT Subotica 2030“ i Politehničke škole koju je inicirala naša sugrađanka Natalija Boka.

Osamnaest učenika 3. razreda Politehničke škole sa smera likovni tehničar učestvuje u akciji čišćenja i oslikavanja betonskih žardinjera na prostoru ispred Otvorenog univerziteta i kod Univerexporta.

Inicijator akcije oslikavanja betonskih žardinjera je Subotičanka Natalija Boka koja već 17 godina živi u Njujorku koji ju je inspirisao da pokrene ovakvu akciju.

Akciju zajednički sprovode organizacija „IT Subotica 2030“ i Politehnička škola. Iz „IT Subotica 2030“ kažu da se Natalijina ideja poklopila sa njihovim projektom koji se tiče ulepšavanja grada, dok će likovni tehničari iz Politehničke škole na ovaj način imati priliku da praktično primene teorijska znanja koja su stekli školujući se za ovaj poziv.

Planirano je da akcija bude završena sutra kada će ukupno 25 žardinjera biti ofarbano, a na veći deo njih će biti oslikana i secesijski motiv uzet iz Subotičke sinagoge.