Orkestar Bobana i Marka Markovića za doček Nove godine na Trgu

Za doček Nove godine na trgu, Subotičane i njihove goste će zabavljati orkestar Bobana i Marka Markovića, dok će ponoć dočekati uz zvuke valcera „Na lepom, plavom Dunavu“ i tradicionalni vatromet. Uvertiru u Novogodišnji program napraviće Subotički simfonijski orkestar čiji će gala koncert biti održan 29. decembra u Velikoj većnici Gradske kuće.

U organizaciji lokalne samouprave i Turističke organizacije Grada Subotice 31. decembra od 22,30 časova na centralnom gardskom trgu koncert će održati orkestar Bobana i Marka Markovića. Ovaj orkestar je dobitnik mnogobrojnih nagrada kako u Srbiji, tako i širom sveta, a Boban Marković je svrstan među najveće svetske instrumentaliste. Pored orkestra Bobana i Marka Markovića dobru atmosferu na Trgu upotpuniće i ponuda hrane i pića na božićno-novogodišnjem vašaru „Winterfestu“. I ove godine će centralni gradski trg biti obezbeđen i ograđen, a u ovaj prostor biće zabranjeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba pirotehničkih sredstava.

Uvod u novogodišnji program predstavlja već tradicionalni Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestrara koji ove godine obeležava 10 godina postojanja. Koncert će biti održan u Velikoj većnici Gradske kuće u petak, 29. decembra od 20 časova. Solisti će biti prvakinja opere Beogradskog narodnog pozorišta, Vesna Đurđević i prvak opere Novosadskog narodnog pozorišta, Željko Andrić,pod dirigentskom palicom Mikice Jeftića.

Karte za Novogodišnji gala koncert biće u prodaji od sutra u Turističkoj organizaciji Grada Subotice, u prizemlju Gradske kuće po ceni od 1000 dinara.