Onlajn nastava iz fizičkog vaspitanja

Nakon uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja obrazovnih ustanova, osnovci i srednjoškolci, umesto iz školskih klupa, nastavu prate u svojim domovima putem trećeg kanala RTS-a i RTS Planete.
Ovakav vid takozvane onlajn edukacije, na vrlo pristupačan i pregledan način, organizovan je za predmete poput srpskog i engleskog jezika, matematike, biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, ali nastava iz fizičkog i zdravstvenog vaspitanja zahteva sasvim drugačiji pristup. Iz tog razloga, profesori iz ovog predmeta u svim, subotičkim školama, svojski su se potrudili da pripreme korisne vežbe, koje učenici na najlakši način mogu sprovoditi u svojim domovima, a koje u značajnoj meri doprinose njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju.
Poznato je da fizičko spada u red omiljenih predmeta kod većine đaka, koji su, kao i desetogodišnja Elena Francuz, inače, odlična učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Kizur Ištvan“, sa velikom radošću prihvatili ovakav virtuelni način vežbanja.

U uslovima onlajn nastave profesori fizičkog vaspitanja imaju više mogućnosti i vremena da se posvete zdravstvenom vaspitanju.
To je naročito značajno za osnovce, koji, pored vežbi za razvoj opštih motoričkih sposobnosti, dobijaju i prezentacije o higijeni i pravilnoj ishrani, što je za njih u ovom periodu od izuzetno velike važnosti.

Iako se nazire kraj epidemije korona virusa, još uvek, se sa sigurnošću ne zna da li će se školska 2019/2020. godina nastaviti na klasičan način u školskim klupama. Iz tog razloga učenici i njihovi roditelji pitaju se po kom kriterijumu će njihova deca biti ocenjena iz predmeta fizičko i zdravstveno vaspitanje, ukoliko će se proces obrazovanja do kraja obavljati virtuelnim putem.

Bilo kako bilo, savet svih stručnih lica iz oblasti fizičke kulture je da svako od nas treba da vežba, a ne da živi virtuelan život.
To je naročito važno u današnjim uslovima izolacije, koju ne podnose svi podjednako dobro. Zbog toga će nam, upravo, vežbanje omogućiti da se oslobodimo negativne energije i da, uprkos svemu, uz neophodnu dozu optimizma, sačuvamo i neodoljiv osmeh na licu.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime