понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Održana sednica Organizacije invalida rada

Održana sednica Organizacije invalida rada

U restoranu Spartak održana je godišnja sednica Skupštine Opštinske organizacije invalida rada. Prisutnima su predstavljeni rezultati rada ove organizacije, ali i planovi rada za naredni period. Iz Opštinske organizacije invalida rada navode da će im i u narednom periodu jedan od prioriteta biti insistiranje na zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

U Subotici danas ima oko 7300 invalidskih penzionera, oko 1600 invalida rada i oko 500 osoba sa invaliditetom. Opštinska organizacija invalida rada ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, a jedan od osnovnih zadataka ove organizacije jeste rad na zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Iz lokalne samouprave poručuju da su zadovoljni načinom na koji ova organizacija brine o svojim članovima. Takođe, napominju da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže ovu, kao i ostale organizacije iz oblasti društveno-humanitarnog rada.

Opštinska organizacija invalida rada jedna je od većih organizacija koja radi i funkcioniše na teritoriji našeg grada. Postoji preko 55 godina i broji više od dve hiljade članova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u centru grada

Negativan primer zakorovljene površine u našoj akciji zabeležili smo iza zgrade Otvorenog univerziteta na parceli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.