Održana Otvorena vrata u Hemijsko-tehnološkoj školi

U Hemijsko- tehnološkoj školi održana su Otvorena vrata za učenike 8. razreda i njihove roditelje koji su imali priliku da se upoznaju sa obrazovnim profilima i uslovima školovanja u ovoj obrazovno- vaspitnoj ustanovi.

Među učenicima 8. razreda koji su danas posetili Otvorena vrata u Hemijsko-tehnološkoj školi bila je i učenica 8. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ , Nataša Nović koja je odlučila i da upiše ovu školu. Njena sestra već pohađa Hemijsko- tehnološku školu, a ljubav prema životinjama opredelila je i Natašu da izabere jedan od obrazovnih profila koje ova škola nudi.

Učenice koje pohađaju 2. razred Hemijsko- tehnološke škole i obrazuju se za tehničara za operativnu forenziku ističu da nisu pogrešile pre dve godine kada su se odlučile za ovu školu.

Hemijsko- tehnološka škola obrazuje učenike na 4 područja rada, a naredne školske godine učenici će imati priliku da upišu i novi obrazovni profil: prehrambeno- biotehnološki tehničar koji se bavi analizom ispravnosti hrane. Pored ovog, učenici će moći da se opredele i za: tehničara za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju tehničara za operativnu forenziku, veterinarskog tehničara, poslastičara i za modelara odeće.

Hemijsko- tehnološku školu pohađa 608 đaka, a nastava se odvija na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.