Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

Na inicijativu Udruženja pčelara “Pčela”, a u saradnji sa Crvenim krstom Subotica i Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice, održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. I ovaj put veliki broj humanih sugrađana doniralo je tečnost koja život znači.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta, a svoju humanost i veliko srce, po jubilarni pedesti put, pokazao je naš sugrađanin Zoltan Nađ Torma. Davalac krvi postao je još kao mladić, kada je sa majkom išao na akcije ovog tipa.

Saradnja sa Crvenim krstom traje godinama, kažu iz Udruženja pčelara “Pčela”, a neizostavni deo čini i dobropoznati medeni doručak. Ovaj put, u znak zahvalnosti za humani čin, svi davaoci dobili su i po teglu meda.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi izuzetno su značajne jer doprinose normalnom funkcionisanju zdravstvenog sistema, kažu iz Crvenog krsta Subotica. Tokom godine u planu je realizacija preko šezdeset akcija na terenu, a jedna od njih je i “Pokloni život”, koja će biti održana 16. marta.

Iz Crvenog krsta podsećaju građane koji su u mogućnosti da doniraju krv, da to mogu učiniti svakog radnog dana od 7 do 10 časova u Opštoj bolnici Subotica.