Održan trening za predstavnike saveta nacionalnih manjina

U Subotici je održan trening za Nacionalne savete nacionalnih manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta, koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u saradnji sa GIZ. Na treningu su učestvovali predstavnici Nacionalnih saveta mađarske, hrvatske, bunjevačke, rusinske, crnogorske, nemačke, poljske i ukrajinske nacionalne manjine.

Cilj treninga je da se predstavnicima Nacionalnih saveta nacionalnih manjina omogući unapređenje svakodnevnog funkcionisanja kroz usvajanje neophodnih znanja za obavljanje svakodnevnih zadataka i poboljšanje razumevanja finansijskih propisa. Učesnici su na treningu mogli da podele i konkretne probleme sa kojima se susreću u radu. Jedna od njih bila je i Karolina Bašić iz Hrvatskog nacionalnog veća.

Trening se realizuje u sklopu projektnih aktivnosti “Podrške jačanju vladavine prava u Srbiji” zajednički finansirane od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju.

Ovo je prvi od tri treninga koje resorno ministarstvo sprovodi u saradnji sa partnerima iz GIZ.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ove godine povećalo je iznos sredstava za finansiranje Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.