Održan prvi Sajam prakse i zapošljavanja

Na Ekonomskom fakutetu održan je prvi Sajam prakse i zapošljavanja, na kom se studentima predstavilo 30-tak kompanija iz različitih oblasti. Sajam je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Studentkinja 3. godine Ekonomskog fakulteta, Tijana Perc posetila je sajam kako bi pronašla kompaniju u kojoj bi mogla da pohađa stručnu praksu. Kako studira na smeru Marketing, želja joj je da upravo u ovoj oblasti dobije mogućnost za praktičan rad.

Stručna praksa, po novoj akreditaciji, obavezan je deo studiranja kako na osnovnim, tako i master studijama Ekonomskog fakulteta. Prvi Sajam prakse i zapošljavanja prema rečima dekana prof.dr Nebojše Gvozdenovića prilika je za približavanje privredi i osluškivanje njenih potreba.

Na Sajmu se predstavilo oko 30 kompanija iz različitih sfera, IT kompanije, iz bankarskog i sektora osiguranja, ali i proizvodne kompanije, koje su studentima predstavile svoje programe prakse.

Stučna praksa neizostavan je deo studija na svim prestižnim svetskim univerzitetima, a kako je sajam prilika za povezivanje studenata i poslodavaca, nije postojala dilema da li će Pokrajinski sekretarijat za privredu podržati ovaj sajam naglasio je pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević.

Posle Subotice, Sajam prakse i zapošljavanja sutra će biti održan i u Novom Sadu, gde će se takođe predstaviti 30-tak poslodavaca.