Održan Otvoreni dan u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija

Sa ciljem upoznavanja budućih studenata sa uslovima studiranja, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u subotu je organizovan Otvoreni dan.

Sara Ćović je učenica 4.razreda Tehničke škole “Ivan Sarić” na smeru informacione tehnologije. Ona je u subotu posetila Visoku tehničku školu strukovnih studija kako bi se detaljnije upoznala sa mogućnostima studiranja. Njen prvi utisak o ovoj visokoobrazovnoj ustanovi je samo utvrdio njenu želju da školovanje nastavi na ovom mestu.

Rastko Đurić iz Priboja, student 1. godine Visoke tehničke škole strukovnih studija nije se pokajao što je upisao ovu školu. Njegov zadatak u subotu je bio da prenese svoja iskustva srednjoškolcima koji su posetili Otvoreni dan. Kako kaže ovaj student mehatronike, sa diplomom ove škole lako je doći do zaposlenja.

U subotu su učenici završenih razreda srednjih škola imali priliku da zajedno sa svojim roditeljima, obiđu sve laboratorije, da razgovaraju sa profesorima i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija kako bi stekli što bolji uvid u uslove studiranja u ovoj školi. Osim toga, organizovana je i mini berza poslova za studente završnih godina, budući da Visoka tehnička škola strukovnih studija ima razvijenu saradnju sa brojnim kompanijama koji zapošljavaju kadar koji se obrazuje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Visoka tehnička škola strukovnih studija godišnje upisuje oko 200 studenata na više studijskih programa. Budući studenti mogu da izaberu mašinstvo, elektrotehniku, mehatroniku, tehnički menadžement i informatiku, za koju po rečima direktora ove obrazovne ustanove, vlada najveće interesovanje.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime