Održan humanitarni turnir za porodicu Gabrić

Humanitarna manifestacija “Koš za koš”, održana je u petak na terenima Sportskog centra “Janko Pejanović” na Paliću. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, a sav prihod namenjen je porodici Gabrić, koja živi u teškim uslovima.

Bračni supružnici Melinda i Ivan Gabrić, u teškoj su finansijskoj i zdravstvenoj situaciji, Ivan boluje od astme, a Melinda ima problema sa vidom. Ipak, bez obzira na sve životne nedaće, porodica Gabrić bori se za bolje sutra i nikada ne gubi vedar duh. Kako Melinda navodi, podrška sugrađana mnogo im znači, a trenutno im je napotrebnija obnova porodičnog doma koji je star preko 100 godina i koji se nalazi u veoma lošem stanju.

Humanitarni turnir “Koš za koš” otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je tom prilikom rekao da mu je posebna čast što može da u ime grada Subotice podrži ovakav događaj, koji ima najplemenitiji cilj – pomoć drugima. Grad će dati svoj doprinos da dom Ivana i Melinde Gabrić postane bezbedan za njih i njihove dve ćerke, istakao je Bakić.

Ova manifestacija uspešno je realizovana zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, rekla je Dragana Andrić, jedna od organizatora, dodavši da će se truditi da ovaj turnir poprimi tradicionalni karakter.

Podrška je stigla i iz mesne zajednice Makova sedmica, gde živi ova četvoročlana porodica. Predsednik mesne zajednice, Mirsad Nalić naveo je da će mesna zajednica u narednom periodu izdvojiti od trideset do pedeset hiljada dinara za pomoć porodici Gabrić, ali i da će organizovati još humanitarnih turnira.