петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Održan Humanitarni bazar za Milu Mikulić

Održan Humanitarni bazar za Milu Mikulić

U organizaciji neformalne grupe „Naše malo je nekome sve“ proteklog vikenda na gradskom Trgu održan je Humanitarni bazar za pomoć četvorogodišnjoj Mili Mikulić koja boluje od spinalne atrofije mišića, tip 2. Za dva dana skupljeno je 374450 dinara i 85 evra, a kompletan iznos će biti uplaćen na račun Fondacije „Budi human“.

Na raznim licitacijama na „Fejsbuk pijaci“ i donacijama u grupi „Naše malo je nekome sve“ uoči bazara za malu Milu Mikulić prikupljeno je oko 700 hiljada dinara, od čega je odmah kupljen aparat za iskašljavanje koji joj je bio neophodan a koji je koštao 514 hiljada.Na humanitarnom bazaru u centru grada u subotu učestvovalo je 20 izlagača, a građani su mogli da pomognu kupovinom kolača, cveća, igračaka i garderobe.

Humanitarnu akciju podržao je i Grad Subotica, koji je preko Fonda za teško obolelu decu, uplatio 200 hiljada dinara za kupovinu kolica. Šef kabineta gradonačelnika, Sava Stambolić rekao je kako će grad kroz ovu Fondaciju nastaviti da pomaže svim građanima kojima je ova vrsta pomoći neophodna.

Milin otac, Nenad Mikulić, samohrani roditelj četvoro dece, zahvalio se organizatorima, Gradu, kao i svim građanima koji su pomogli lečenju njegove ćerke.

Sredstva prikupljena na bazaru biće iskorišćena za kupovinu filtera i neophodnih delova za aparat za iskašljavanje, kao i rehabilitaciju četvorogodišnje devojčice. Svi koji žele maloj Mili mogu pomoći i slanjem sms poruke 1073 na broj 3030.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *