Odbornici usvojili program poslovanja javnih preduzeća

Na redovnom, 18. zasedanju Skupštine grada, većinom glasova, usvojen je program rada 12 javnih i javno komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću.

Nakon jednoipočasovne diskusije, odbornici su usvojili program poslovanja 12 javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i dva društva sa ograničenom odgovornošću. Ova preduzeća po obimu sredstava kojima će raspolagati u 2022. godini, a koji iznosi 6,4 milijarde dinara, blizu su celog gradskog budžeta. Kako je objasnio Veljko Vojnić, iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić-za našu decu“, uglavnom se finansiraju iz sopstvenih prihoda, dok se neka dotiraju i iz budžeta grada, kao što je slučaj sa JP “Subotica trans” i “Subotičke pijace”, zbog održavanja nivoa usluga. On je naveo da su planovi doneti na vreme, što je pozitivan iskorak.

Programe rada preduzeća podržali su i odbornici iz redova Saveza vojvođanskih Mađara. Oni smatraju da su programi poslovanja temeljno pripremljeni, te da će zadovoljiti potrebe građana Subotice.

Opozicija nije bila saglasna i iznela je nekoliko zamerki, koja su se mahom ticala investicionih aktivnosti i programa preduzeća koja su, kako Miroslav Milojević, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu navodi, monopolisti, ali koriste sredstva iz budžeta.

Iz vladajuće koalicije navode da se povećanje cena komunalnih usluga ne očekuje u narednom periodu.