Odbojkaši „Crvene zvezde“ poveli su sa 2:0 u polufinalu plej-ofa

Kao i pre tri dana u Beogradu, odbojkaši „Crvene zvezde“, nakon velike borbe u pet setova, sinoć, su slavili, i u Subotici, sa 3:2 protiv „Spartaka“ u polufinalu plej-ofa Superlige.

Neugodni gosti poveli su sa 1:0, pošto su prvi set lako rešili u svoju korist sa 25:15. U drugoj deonici Subotičani su zaigrali mnogo bolje i sigurnije, pa su slavili sa 25:14. U trećem setu „crveno-beli“ su, opet, izborili prednost od 25:19, a izabranici trenera Igora Žakića bili su uspešniji u četvrtom segmentu ovog izuzetno uzbudljivog meča, koji je trajao više od dva sata, dok su odbojkaši „Zvezde“ u petom setu, zahvaljujući dužoj klupi, imali malo više snage za dobitnu kombinaciju od 17:15 , koja im je i omogućila da se nađu na korak od plasmana u veliko finale, u koje je jednom nogom već zakoračio branilac trofeja novosadska „Vojvodina“, koja je, dva puta, bila ubedljiva protiv „Mladog radnika“ iz Požarevca.

Bez obzira na ovaj poraz, mladim odbojkašima „Spartaka“, koje već u subotu očekuje treći meč u Beogradu, ne može se zameriti baš ništa, jer su oni dali sve od sebe i iscrpli su poslednji atom snage da što dostojnije pariraju, ipak, jačem i iskusnijem protivniku, a najzapaženiji igrač u taboru domaćina bio je Aleksandar Veselinović, koji je nanizao 28 poena.