Od sledeće školske godine novi profili u Politehničkoj školi

Politehnička škola će od naredne školske godine, nakon nekoliko godina, ponovo upisivati učenike na dva obrazovna profila na srpskom nastavnom jeziku tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikavanje i montera suve gradnje.

Obrazovni profil tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje otvara se nakon dve godine i nalazi se na području rada Grafičarstvo. U okviru četvorogodišnjeg školovanja, učenici će steći likovna i programerska znanja, koja će praktično primenjivati, između ostalog, u formiranju i oblikovanju ideja za izradu grafičkog rešenja, kao i izradu i prilagođavanje grafičkih rešenja za internet prezentacije, mobilno računarstvo i kompjuterske igre, održavanje i redizajn veb sajta.

Drugi profil je sa područja rada Geodezija i građevinarstvo, a u pitanju je monter suve gradnje. Školovanje za ovaj obrazovni profil traje tri godine, obuhvata montažu svih zidnih obloga, pregradnih zidova, spuštenih plafona, podnih obloga i podova od gips-kartonskih ploča u unutrašnjosti prostora. Budući srednjoškolci će imati priliku da upišu i obrazovni profil koji se inovirao i sada nosi novi naziv – tehničar za oblikovanje nameštaja i tehnologiju drveta.

Na mađarskom nastavnom jeziku otvoriće se profil rukovalac građevinskom mehanizacijom u kombinaciji sa polagačem obloga, dok će se na hrvatskom jeziku profil tehničar multimedija odvijati po dualnom modelu obrazovanja.