Od ponedeljka produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda osnovnih škola

Od ponedeljka će pod posebnim uslovima, početi da radi produženi boravak u osnovnim školama za 150-oro dece u Severnobačkom okrugu. U boravku će moći da borave isključivo deca roditelja koji donesu potvrde da je njihovo prisustvo neophodno na radnom mestu, najviše 9 đaka će moći da bude u jednoj učionici, a osim preventivnih mera u cilju zaštite od korona virusa, roditelji će sami morati da pripremaju obroke za decu.

U OŠ “Kizur Ištvan” za produženi boravak prijavilo se 14 učenika. Deca koju roditelji dovedu u ponedeljak u produženi boravak u ovoj školi, biće raspoređena u dve učionice, gde će sa njima raditi dežurni nastavnici. Rad u produženom boravku za vreme pandemije, razlikovaće se u odnosu na redovan rad produženog boravka.

Roditelji koji budu dovodili decu u produženi boravak moraće da donesu potvrde poslodavca da je njihovo prisustvo neophodno na radnom mestu i da posao ne mogu da obavljaju od kuće. Roditelji će deci morati da mere temperaturu pre dolaska u produženi boravak, a budući da im neće biti dozvoljen ulazak u školu, svoje mališane predavaće dežurnim mnastavnicima na ulazu u objekat. Deca će ulaziti jedan po jedan, a obavezno će biti nošenje maski pri boravku u učionici. Kako je preporučeno, kad god to vremenski uslovi dozvole, deca će što više vremena provoditi na dvorištu. Roditelji će morati da najave vreme dolaska i odlaska njihovog deteta.

Kako saznajemo od predsednika Aktiva direktora osnovnih škola, đaci u produženom boravku će sa dežurnim nastavnicima i učiteljima pratiti emisije za svoj uzrast i raditi domaće zadatke. Iz škola pozivaju roditelje da domaće zadatke prekontrolišu i da provere sa vršnjacima njihove dece koje gradivo je bilo po rasporedu za određeni dan.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime