Od danas na Portalu eUprava zakazivanje za PCR testiranje

Na Portalu eUprava od danas je omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, saopšteno je iz Kancelarije za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu Vlade Srbije. Subotica je jedan od gradova u kojima je ova usluga dostupna.

Građani Srbije, strani državljani sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Srbiji, naveli su iz te kancelarije.
Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu.
„Omogućili smo građanima da na brz i jednostavan način zakažu termin, za sebe i svoju porodicu, da ne čekaju u redovima, da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina“, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.
Jovanović je dodao i da se uvođenjem ove usluge smanjuje pritisak na zdravstvene radnike, jer se skraćuje vreme obavljanja administrativnih poslova i omogućava im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu.