Od 1. avgusta prirodni gas skuplji za 3 dinara

Od 1. avgusta gas će biti skuplji za 3 dinara po kubnom metru, pa će potrošači umesto dosadašnjih 33,73 din, kubni metar ovog energenta plaćati 36,56 dinara.

Odluku o poskupljenju prirodnog gasa donela je Agencija za energetiku Republike Srbije, a iako je Skupština Grada Subotice osnivač JKP “Suboticagas”, nemaju nadležnost u određivanju cene prirodnog gasa, objašnjavaju u ovom preduzeću. Gas će u Srbiji biti skuplji od 1. avgusta pa će umesto 33,73 dinara po kubnom metru, njegova cena biti 36,56 dinara.

JKP “Suboticagas” je u februaru omogućilo plaćanje priključka na gas na rate, a u periodu od februara ove godine do sada podneto je 280 zahteva za priključenje na gasnu mrežu. Od ovog broja, polovina će biti plaćena na rate, a druga polovina u celosti u iznosu od 100.500,00 dinara koliko košta priključak na ditributivnu gasnu mrežu u našem gradu.

Trenutno je na gasnu mrežu priključeno oko 12.000 korisnika na teritoriji Subotice, Palića i Kelebije. Uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izvođenje radova za gasifikaciju MZ “Šupljak” i za delove Palića i Makove sedmice, najavljuju iz ovog preduzeća.