Obezbedjena sredstva za VII fazu izgradnje Narodnog pozorišta

 

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Subotice Bogdan Laban u petak su u Novom Sadu potpisali ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Gradu Subotici radi nastavka finansiranja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade „Narodno pozorište – Narodno kazalište – Népszínház“. Za finansiranje VII faze projekta, u pokrajinskom budzetu je obezbeđeno 223.000.000,00 dinara.

Zajedničkim radom i okupljanjem svih nivoa vlasti, sredstva za nastavak finansiranja rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici, obezbeđena su sa više izvora, što je potvrđeno i nedavnim potpisivanjem ugovora o prenosu 111 miliona dinara iz republičkog u pokrajinski budzet. Preostalih 112.000.000,00 dinara već je bilo obezbeđeno je u pokrajinskom budzetu“, istakao je nakon potpisivanja ugovora direktor Kovačević i podsetio da je Pokrajinska vlada zadužila Upravu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine da koordinira aktivnosti i obavlja stručne poslove radi finansiranja VII faze ovog projekta.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je napomenuo da je procenjena vrednost radova na VII fazi ovog projekta oko 250 miliona dinara, te da je ostatak sredstava obezbeđen u gradskom budzetu.

Time su obezbeđeni svi neophodni preduslovi za pokretanje javne nabavke za izbor izvođača radova koji će tokom VII faze radova da izvodi neophodne zanatske, instalaterske i enterijerske radove, kao i ostale završne radove na pojedinim blokovima“, naglasio je gradonačelnik Laban.