Obezbeđen novac za završetak radova na unutrašnjosti Narodnog pozorišta

Svečano otvaranje nove pozorišne sezone u rekonstruisanoj zgradi Narodnog pozorišta biće upriličeno sledeće godine 1. septembra, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska zgrade Narodnog pozorišta. Mirović je gradonačelniku Bakiću uručio Anex Ugovora kojim je obezbeđeo 274 miliona dinara za završne radove na ovom objektu.

Novcem koji je obezbedila pokrajinska administracija u visini od 274 miliona dinara biće nastavljena 8II faza koja obuhvata završne radove na unutrašnjosti rekonstruisane zgrade Narodnog pozorišta. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obećao je da će prva predstava u novoj zgradi Narodnog pozorišta biće izvedena 1. septembra naredne, 2023. godine.

Kako je podsetio gradonačelnik Stevan Bakić, do zastoja u radovima na rekonstrukciji i izgradnji zgrade Narodnog pozorišta došlo je zbog pandemije, zatim zbog poremećaja na tržištu cena građevinskog materijala, a potom i ukrajinske i energetske krize. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Pokrajinska vlada radovi će biti nastavljeni uskoro. Kako je izjavio predsednik Mirović, i kroz izmenu kadrovskog plana i kroz budžet pozorišta za narednu godinu, biće predviđeni svi elementi da pozorište može da počne narednu pozorišnu sezonu u novom obimu, sa većim brojem zaposlenih.

Nova zgrada Narodnog pozorišta prostire se na 14.500 kvadratnih metara, a 41% prostora planom je predviđen za komercijalne svrhe. Do sada je u rekonstrukciju i izgradnju ovog objekta uloženo oko 2,5 milijarde dinara.