Obeležena školska slava Sveti Sava

Svečanim programom koji je počeo sečenjem slavskog kolača i himnom prvom srpskom prosvetitelju, u OŠ “Jovan Mikić” obeležena je školska slava “Sveti Sava”.

Sveti Sava bio je prvi srpski arhiepiskop, prosvetitelj, utemeljivač srpske diplomatije, književnosti, zakonodavstva i zdravstva. Rođen je kao Rastko Nemanjić, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje. Zamonašio se na Svetoj Gori i zajedno sa ocem, zamonašenim kao Simeon, osnovao je Hilandar i izgradio još 14 manastira.

Prigodnim programom koji su zajedno pripremili nastavnici i učenici škole, svečano je obeležen Savindan. Po rečima direktorrke OŠ “Jovan Mikić”, celu prethodnu nedelju posvetili su Svetom Savi kako bi đacima preneli vrednosti za koje se zalagao naš prvi sprski prosvetitelj.

Ovogodišnji kum slave u OŠ “Jovan Mikić”, član GV zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić poručio je da bi Sveti Sava svima trebalo da bude svetionik iskrenog i pravog hrišćanina koji je u vremenu u kom je živeo, deleći i propovedajući vanvremenske vrednosti i ideale pomirio u sebi sve izazove svoga vremena, koji su i izazovi našeg vremena.

Pored velikog broja roditelja, nastavnika i učenika škole, kao i saradnika ove obrazovne ustanove, obeležavanju školske slave u OŠ “Jovan Mikić” prisustvovao je i gradonačelnik Bogdan Laban.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime