Obavljena prva prozivka fudbalera Spartaka

Aleksandar Veselinović, novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Spartak, juče, je, na Gradskom stadionu, obavio prvu prozivku igrača, sa kojom su, nakon troiponedeljne pauze,  i zvanično, počele pripreme plavih golubova za novu prvenstvenu sezonu u Super ligi, koja će startovati 22. jula.

Prisutne igrače, članove stručnog štaba i predstavnike medija, u ime subotičkog superligaša, pozdravio je predsednik Kluba, Dragan Simović, koji je istakao da je zadovoljan plasmanom, koji su mladi fudbaleri Spartaka ostvarili u prošloj sezoni.

Na prvoj prozivci, pored trojice golmana, okupilo se još  34 igrača, od kojih su, čak, osamanest iz sopstvenog omladinskog  pogona.
Prema rečima sportskog direktora, Ljubiše Dunđerskog, Marku Anđiću istekao je ugovor sa Spartakom, a crnogorski A reprezentativac Vladimir Jovović vratio se u svoj matični klub, beogradsku Crvenu zvezd, dok je ugovor o pozajmici istekao i Aljažu Kreflu, fudbaleru ljubljanske Olimpije.

 

Od ponedeljka, pripremama će se priključiti i standardni prvotimac  Nemanja Glavčić, koji je dobio kraći odmor zbog nastupa u reprezentaciji Srbije do dvadeset godina starosti, a novom šefu struke u radu će pomagati pomoćni treneri: Vladimir Gaćinović i Savo Pavićevi, kao i novi trener golmana Srđan Žakula.

Kompletan plan i program priprema fudbalera Spartaka za novu prvenstvenu sezonu u Super ligi obrazložio je Aleksandar Veselinović, koji je rekao da će plavi golubovi, od 26. juna do 9. jula, boraviti na Zlartiboru,a da će preostali deo priprema sprovesti na Gradskom stadionu.