Novo vozilo za obuku za vožnju učenika Tehničke škole „Ivan Sarić“

Tehnička škola „Ivan Sarić“ nabavila je novo, hibridno vozilo za obuku učenika za vožnju. Vozilo je kupljeno sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva pravde „Oportunitet 2023“, a njegova vrednost je 1,8 miliona dinara.

Učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“ koji pohađaju saobraćajni smer kroz svoje školovanje prolaze i obuku za vožnju B, odnosno C kategorije. Đaci ove škole koji upišu za tehničara drumskog saobraćaja, vozače motornih vozila, a od naredne godine i za mehaničare motornih vozila prolaze obuku za vožnju, a uskoro će imati priliku da vožnju uče i na potpuno novom, hibridnom vozilu.

Novo, hibridno vozilo Škola je kupila sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva pravde „Oportunitet 2023“ gde se dodeljuju sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Škola je kupila hibridno vozilo marke „Panda kros hibrid“ sa duplim komandama, a njegova ukupna vrednost bila je 1.831.200 dinara. Kupovina ovog vozila je i korak dalje u ekološkom osvešćivanju učenika, ističe direktor ove obrazovno- vaspitne ustanove, Željko Rajčić.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ trenutno raspolaže sa tri vozila na kojima se vrši obuka za vožnju, a novo vozilo biće četvrto koje će služiti za ovu namenu.