субота , 1 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Novi stanovnici Zoo vrta

Novi stanovnici Zoo vrta

Zoo vrt na Paliću od skora je bogatiji za 6 novih stanovnika. Početkom jula u naš Zoološki vrt stigli su: dvogrba kamila, par De braza majmuna i mužjak i ženka Severnoameričkog bizona, kao i ženka merkata.

Iz Niređhaza u Mađarskoj početkom jula u Zoo vrt na Paliću stigla je dvogrba kamila. U pitanju je ženka stara 9 meseci. Pošto je još uvek stidljjiva i ne izlazi iz svog ispusta, posetioci nisu imali priliku da je vide.

Zajedno sa dvogrbom kamilom, iz Niređhaza je stigao i par De braza majmuna. Radi se o mužjaku i ženki koji se nalaze u terarijumu Zoo vrta.

Zbirka životinja Zoo vrta na Paliću bogatija je i za dva Severnoamerička bizona. Ove životinje na Palić su stigli iz Pečuja.

Nova stanovnica našeg Zoološkog vrta je i ženka merkata Bobica koja je stigla iz Pečuja. Za sada je sama ali je u planu nabavka mužjaka iz Holandije sa kojim bi Bobica zasnovala svoju koloniju. Kako ističu u Zoo vrtu, plan je da se u skorije vreme nabavi i mužjak dvogrbe kamile iz Osijeka pa će se raditi program razmnožavanja ovih životinja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.