Novi smer u ESŠ „Bosa Milićević“, u narednu školsku godinu upisuje 210 đaka

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ u narednu školsku godinu upisuje 210 đaka u sedam odeljenja na srpskom i mađarskom jeziku, a iz ove obrazovne ustanove poručuju da će učenici moći da upišu i smer komercijalista, koji do sada nije postojao u ovoj školi.

Planom upisa predviđena su četiri odeljenja na srpskom nastavnom jeziku: ekonomski tehničar, turistički tehničar, kombinovano odeljenje kuvar-konobar i jedan sasvim novi smer – komercijalista. Na mađarskom nastavnom jeziku upisuju se ekonomski i turistički tehničar, kao i kombinovano odeljenje kuvar-konobar. Iz škole navode da su se opredelili za smer komercijaliste jer ispunjava potrebe na tržištu rada.

Iz ove obrazovne ustanove poručuju da učenicima nude dobru osnovu za nastavak školovanja, ali i zanimanja koja su potrebna privredi, čemu doprinosi i praktična nastava u preduzećima sa kojima škola ima dugogodišnju saradnju, dok u okviru Erazmus programa učenici dobijaju šansu da steknu i međunarodna iskustva.

Ekonomsku srednju školu trenutno pohađa 585 učenika, a iz uprave škole pozivaju sve buduće srednjoškolce i njihove roditelje da u okviru otvorenih vrata 8. i 9. maja posete ovu obrazovnu ustanovu i tom prilikom se detaljnije upoznaju sa radom škole.