Novi modernizovan kabinet u Ekonomskoj školi

Ekonomska škola „Bosa Milićević“ danas je otvorila vrata novog, modernizovanog kabineta virtuelne banke. Ovo je treća škola u Srbiji, koja je u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“, koji realizuje Eurobank Srbija, dobila opremljen kabinet.
Nova računarska oprema biće posebno značajna učenicima obrazovnog profila „Službenik u bankarstvu i osiguranju“, koji na taj način imaju mogućnost da aktivno unapređuju svoje znanje na kvalitetan način i u realnim okolnostima.Ovo je nastavak uspešne i dugogodišnje saradnja, istakao je direktor Ekonomske škole, Imre Zombori. Ovom prilikom, direktor ustanove naglasio je da je osnovni značaj ove donacije pre svega u povezivanju teorije i prakse, te da će na ovaj način učenici dobiti konkretna znanja. Ovaj projekat podržan je i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Iz Ministarstva, ističu da je ova banka pokazala da je jedan od njenih priorita ulaganje u obrazovanje, što doprinosi kvalitetu rada u našim srednjim školama.
Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenut je sa ciljem da se u srednjim ekonomksim školama širom Srbije obezbede bolji uslovi za učenje i rad, izjavila je predsednik Izvršnog odbora Eurobank, Slavica Pavlović. Ovaj projekat finansiran je zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“, koja je lansirana tim povodom. Projekat u Subotici bio je posebno zanimljiv, istakli su iz Eurobanke. U okviru projekta koji je pokrenut 2018. godine, renovirano je tri kabineta u školi u Beogradu, Šabcu i Subotici. Ukupna vrednost donacije je 3,6 miliona dinara, gde je za kabinet u Subotici izdvojeno 1,2 miliona dinara. Pored opremanja kabineta, održavaće se predavanja od strane zaposlenih iz Eurobanke za učenike ovih škola, a biće omogućene i prakse.