Nove glumačke snage u Narodnom pozorištu

Narodno pozorište predstavilo je četvoro novih glumaca, dvoje u Drami na mađarskom i dvoje u Drami na srpskom jeziku.

Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura, dobili su priliku da pokažu svoj talenat i donesu novu energiju na scenu Jadran. Uz nove glumce, deo kolektiva Narodnog pozorišta kao umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku postao je i Valentin Vencel, pozorišni stvaralac sa decenijskim iskustvom i brojnim nagradama iza sebe. Upravnik pozorišta Miloš Nikolić, poželeo je dobrodošlicu novim kolegama i nagovestio veoma ambiciozne planove koje će teatar i ostvariti u ovoj godini.

Dolazak ovih mladih, talentovanih umetnika nije samo proširenje ansambla, već je deo dugoročne strategije koja podrazumeva osnaživanje umetničkog uticaja pozorišta. Narodno pozorište Subotica, potvrdilo je svoju posvećenost stvaranju vrhunske umetnosti, a usavršavanje novih generacija umetnika kao i negovanje onih koji su se već dokazali na našoj sceni, doprineće jedinstvenom, svežem iskustvu, kako za sve nas u pozorištu, tako i za publiku. Naši planovi ne odnose se samo na dramu, pa tako u programu imamo i koncerte Simfonijskog orkestra i balet. Na taj način formiramo sveobuhvatan kulturni prostor koji će zadovoljiti različite umetničke kriterijume“ – naglasio je Nikolić.

Upravnik Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić, izrazio je zahvalnost Sekretarijatu za kulturu i informisanje i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, na bezrezervnoj podršci i poverenju u ostvarivanju umetničkih ambicija teatra.