Nov rendgen aparat u Kovid ambulanti Doma zdravlja

Kako bi se ubrzao rad i skratilo vreme koje pacijenti provode u Kovid-respiratornoj ambulanti Doma zdravlja do kraja nedelje u ovu ambulantu biće instaliran nov, savremen rendgen aparat. U ovu ambulantu se dnevno javlja oko 320 pacijenata, a tokom prošle nedelje registrovano je 660 novoobolelih od infekcije kovid-19.

Nov rendgen aparat u Kovid-respiratornu ambulantu Doma zdravlja u Harambašićevoj stiže zahvaljujući sredstvima pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo koji je obezbedio 8 miliona dinara za njegovu kupovinu. Nov aparat će biti instaliran od danas pa do kraja nedelje, te iz uprave Doma zdravlja napominju da će u vreme instalacije novog aparata doći do privremenog prekida snimanja pluća.

Tokom protekle nedelje u Kovid ambulantu Doma zdravlja javilo se 2260 Subotičana sa respiratornim tegobama, od toga 1400 njih došlo je na prvi pregled. U istom periodu registrovano je 660 novoobolelih što je za 80 manje u odnosu na period od pre dve nedelje. Direktorka Doma zdravlja ističe da je približno ista situacija po pitanju broja pregleda bila i pre dve nedelje, ali da ima više onih koji se kasno javljaju u Kovid ambulantu.

Kovid ambulanta Doma zdravlja radi svaki dan od 7-22 časa sa 11 medicinskih timova raspoređenih u dve smene.