Nevreme prouzrokovalo brojne probleme

Snažno nevreme koje je juče pogodilo Suboticu prouzrokovalo je probleme sa zadržavanjem vode na ulicama, te izazvalo kolaps u saobraćaju. Iako se problem sa zadržavanjem vode u ulicama javio u gotovo svim delovima grada, najkritičnije je bilo u delu MZ Gat i oko Mlečne pijace.
Na određenim lokacijama u gradu juče se, usled obilnih padavina, voda zadržavala na ulicama, te ulazila u dvorišta, garaže, pa i domove naših sugrađana. Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” kažu da su dojave o prodiranju vode u dvorišta i kuće dobijali čak pre nego što je voda stigla do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Po prestanku kiše, kada je voda počela da se povlači u kanalizacione mreže, ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” obilazile su najkritičnije tačke u gradu.
Između ostalog, velika količina vode zadržavala se u Banatskoj, Karola Milodanovića, Filipa Višnjića, te Nikole Kujundžića.Voda se zadržavala i u pojedinim ulicama na Paliću, a stanovnicima u delu Sutjeske i ovoga puta voda je prodirala u dvorišta i garaže. Kako kažu meštani sa početka Sutjeske, ovaj problem star je oko dve decenije. Posle svake jače kiše deo ulice je paralisan, tako je bilo i juče.
Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su veći broj intervencija u našem okrugu. Vatrogasci-spasioci spasili su 9 putnika iz kombija koji se zaglavio ispod podvožnjaka kod Nove opštine, a na 27 lokacija su uklonili stabla sa saobraćajnica. Slike iz Subotice juče su obišle Srbiju, a nevreme praćeno obilnom kišom, olujnim vetrom i gradom za sobom je ostavilo poplavljene ulice, počupano drveće, te štete na usevima i objektima.