Narodnoj kuhinji donirano 30 kg turijske kobasice

U okviru promocije turijskih kobasica koja je održana danas u centru grada, predstavnici Udruženja “Kobasicijada” donirali su Gradskoj organizaciji Crvenog krsta 30 kg sveže kobasice. Donacija će biti upotrebljena u programu Narodne kuhinje, u okviru kog se pripremaju obroci za 1200 korisnika.

Po tradiciji, uoči same Kobasicijade u Turiji, koja će ove godine biti održana 40. put, promocija manifestacije održana je i u našem gradu. Na štandovima u centru grada, građani su imali priliku da pazare nadaleko čuvenu turijsku svežu ili prženu kobasicu. Kao i prethodnih godina, nije izostao ni humanitarni karakter promocije, te je predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta uručeno 30 kg kobasice.

Crveni krst Subotica u okviru programa Narodne kuhinje priprema obrok za 1200 socijalno ugroženih sugrađana, od kojih 1.050 dobija tople obroke svakog dana, dok 150 dobija lanč pakete na mesečnom nivou. Pored Narodne kuhinje, Crveni krst trenutno brine i o 12 korisnika smeštenih u Prihvatilištu za beskućnike.

Jubilarna 40. Kobasicijada održaće se u Turiji od 23. do 25. februara, kada će Turijci pokušati da obore sospstveni rekord u dužini napravljene kobasice. Kako najavljuju, ove godine biće napravljena kobasica dugačka 2040 metara.