Najčitaniji naslovi u Gradskoj biblioteci

Najtraženija knjiga u poslednje 2 godine na Pozajmnom odeljenu za odrasle u Gradskoj bibliteci je knjiga “Izgubljena sestra” autorke Lusinde Rajli, za koju postoji lista čekanja. Po rečima bibliotekara, Subotičani najviše čitaju kriminalistiku, a najtraženiji su danski, švedski i finski pisci.

Darinka Krambe je godinama član Gradske biblioteke i na svakih 10 dana dolazi po nove knjige. Najviše voli da čita Agatu Kristi, ali i druge naslove. Zadovoljna je izborom knjiga i uvek nađe neki zanimljiv naslov koji joj okupira pažnju.

Na Pozajmnom odeljenju za odrasle u Gradskoj bibliteci ističu da se najviše čita kriminalistika, ali da su primat od američkih preuzeli švedski, danski i finski pisci poput Ju Nesbea, Karizijama, Samuela Bjerka i drugih. Od domaćih autora najčitanije su knjige Jelena Bačić Alimpić, Miodraga Majića, Igora Marojevića, Slobodana Vladušića i Vesne Dedić.

Gradska biblioteka radi po letnjem radnom vremenu, pa je ponedeljkom, sredom i petkom otvorena od 7,30 do 15 časova, a utorkom i četvrtkom od 12-19,30 časova, dok ogranci radi po ustaljenom radnom vremenu.