субота , 13 августа 2022
Naslovna / Društvo / Načelnik Severnobačkog upravnog okruga obišao opštinu Mali Iđoš

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga obišao opštinu Mali Iđoš

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, prethodne nedelje obišao je radove i na akumulacionom jezeru u Lovćencu, u opštini Mali Iđoš, koje ne samo da je značajno sa navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, nego i za unapređenje turizma u ovoj opštini.

Akumulaciono jezero u Lovćencu, u opštini Mali Iđoš, značajna je investicija iz više razloga. Kako se opština prostire na 18.000 hektara zemljišta, od kojih čak 16.000 čini poljoprivredno zemljište, izgradnjom 15 kilometara kanala Kula – Mali Iđoš, moći će da se navodnjava ukupno 11,5 hiljada hektara zemljišta, što je veoma važno za poljoprivrednike, koji na tom području uglavnom gaje ratarske useve. Investicija je vredna 7 miliona evra, a finansira se iz Abu Dabi fonda, rekao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov i istakao da jezero neće biti samo u funkciji obezbeđivanja vode za navodnjavanje, već će se koristiti i kao kupalište i izletište za sve stanovnike opštine, ali i za turiste iz drugih krajeva.

Načelnik Šoralov, u okviru posete opštini Mali Iđoš, obišao je i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, čijom izgradnjom se pored daljeg spečavanja zagađenja ove rekla, povećava kvalitet života meštana. Ova investicija je vredna 500 miliona dinara i finansira se iz budžeta Pokrajinske vlade prеko Upravе za kapitalna ulaganja Vojvodinе.

Kako se izgradnja akumulacionog jezera privodi kraju, najave su da voda u njemu očekuje do kraja godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.