Na tribini “Ima neka tajna veza (sve ove godine)“- predstavljeno književno stvaralaštvo Bojana Ž. Bosiljčića

U SKC „Sveti Sava” sinoć je održana tribina “Ima neka tajna veza (sve ove godine)“ posvećena književnom stvaralaštvu Bojana Ž. Bosiljčića, sa akcentom na poslednje dve knjige „Sjaj u očima” i „Velika iluzija”.

Bojan Bosiljčić je publicista, novinar i filmski kritičar, poreklom iz Sarajeva koji živi i radi u Kanadi. Posle rata, došao je u Suboticu gde je proveo 15 meseci. Radio je na Yu eco radiju i bio inicijator gradske proslave stogodišnjice filma pod nazivom “Sanjati otvorenih očiju-prvih 100 godina”. Bosiljčić je do sada objavio devet štampanih knjiga sa filmskom tematikom koje su bile promovisane i na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, beogradskom FEST-u i Festivalu evropskog filma na Paliću, na kojem je bio i član žirija.

O njegovom književnom stvaralaštvu i životu u Subotici govorili su književnik Đorđe Kuburić, nekadašnji direktor “Subotica filma” Zlatko Matić, direktor RTV Yu eco, Jožef Pinter i profesor književnosti Judita Plankoš, koja je tada bila na čelu Gradske biblioteke. Zanimljivo je što je njegova knjiga bila prvo elektronsko izdanje Gradske biblioteke.

Svečano je predstavljen i novi Bosiljčićev sajt na kom se, između ostalog, nalaze izabrani članci, eseji i intervjui koje je pisao za novine i časopise.