Na humanitarnom vašaru “Kizurko” prikupljeno pola miliona dinara

Za samo dva sata na humanitarnom vašaru “Kizurko” koji je održan u petak u OŠ “Kizur Ištvan”, prikupljeno je pola miliona dinara, koji su uplaćeni za lečenje naše dve sugrađanke Leone Kovač i Mile Mikulić.

Dvorište OŠ “Kizur Ištvan” u petak popodne bilo je ispunjeno dečjom grajom, veselom pesmom i sa mnogo pozitivne energije koja se očitavala kako na licima posetilaca, tako i kod domaćina. Vredne male ruke zajedno sa učiteljima, nastavnicima i roditeljima prethodnih dana pravile su razne rukotvorine koje su ponudili na prodaju kako bi pomogli našim dvema sugrađankama.

Drugi po redu humanitarni novogodišnji vašar “Kizurko” u organizaciji OŠ “Kizur Ištvan” okupio je sve đake škole, zaposlene i roditelje oko ideje da se u vreme praznika pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Kizurko” je posetila i sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović koja je izjavila da su nam u godini na izmaku deca pokazala kakvi svi treba da budemo.

Ideja za “Kizurko” potekla je pre tri godine, ali zbog epidemiološke situacije tokom prošle godine ovaj humanitarni novogodišnji vašar nije održan.