Na Horgošu zaplenjena roba vredna skoro tri miliona dinara

Carinici su u saradnji sa policijom 15. maja 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u dva navrata sprečili krijumčarenje robe čija je ukupna vrednost gotovo tri miliona dinara. Kada se oko 7.30 časova kombi marke „sitroen džamper“ vršačkih registarskih oznaka uputio ka traci namenjenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave, tim gestom je troje putnika želelo da prođe neopaženo sa krijumčarenom robom u vozilu.
U razgovoru sa carinicima 42-godišnji srpski državljanin iz Vršca, koji je putovao u društvu supruge i jednog prijatelja, rekao je da se vraćaju iz Danske i da sa sobom nose samo polovnu belu tehniku: 3 frižidera, 3 šporeta, 2 polovna televizora i zamrzivač, za šta su uredno platili carinske dažbine.
Kontrolom tovarnog dela kombija, iza naslagane polovne robe, u samom dnu prikolice otkriven je i tajni tovar – 44 mobilna telefona marke „huavej“ ukupne vrednosti veće od milion i po dinara.
To, međutim, nije bilo sve, jer je na istom mestu pronađen i neprijavljeni alat marke „biltema“: brusilice, električne testere, mašine za poliranje, aparati za pranje pod pritiskom i drugi, kao i 5 prenosnih frižidera za auto iste marke, creva za zalivanje i friteze. Ukupna vrednost ove robe procenjena je na nešto više od 200.000 dinara.
stoga dana posle ponoći, takođe na ulaznoj strani prelaza Horgoš, carinici su sprečili krijumčarenje dela rentgen aparata čija je vrednost gotovo milion dinara. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao kombi registracija AP KiM kojim su iz Mađarske ka našoj južnoj pokrajini putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti iz Bujanovca. Iako su oba putnika carinicima rekla da nemaju ništa da prijave, pregled vozila pokazao suprotno. Tom prilikom je ispred suvozačevog sedišta pronađen medicinski aparat vrednosti gotovo milion dinara, dok se u prikolici nalazio i kontejner za taj uređaj.