Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčerenja 32 laptopa

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na preko dva miliona dinara.

U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika. Putnici su pristigli na prelaz u reno laguni, vršačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio jedan od trojice saputnika, uputivši se u traku obeleženu zelenim semafom namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Iako su službenicima rekli da sa sobom nose samo sitan alat, pregled automobila je to opovrgao. Naime, dovoljan je bio letimičan pogled na zadnje sedište da se uoči gomila naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su zapravo bili laptopovi koje putnik nije prijavio.

U automobilu se ukupno našlo čak 32 prenosiva računara. Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi. S obzirom da je vrednost otkrivenih računara preko 20 hiljada dolara, policija će podneti krivičnu prijavu za delo – nedozvoljena trgovina.