четвртак , 29 октобра 2020
Naslovna / Hronika / Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja 50.000 evra

Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja 50.000 evra

U saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 50.000 evra preko graničkog prelaza „Horgoš“, koje jedan putnik nije prijavio.

Slučaj je otkriven sat i po posle ponoći, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus koji sabraća na liniji Beč – Pančevo. Na uobičajno pitanje službenika putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, niko nije odgovorio potvrdno.

U tom trenutku, primećeno je da jedan od putnika u sedište ispred sebe gura neki smotuljak, pokušavajući da ga sakrije u mrežicu za odlaganje smeća. Zbog toga je usledila detaljna kontrola, te je zaista, u sedištu ispred njega, pronađena crna zimska kapa puna neprijavljenih deviza.

U njoj se nalazilo 100 novčanica u apoenima od po 500 evra, dok je detaljnim pretresom putnika, u džepovima farmerki koje je nosio na sebi otkriveno još 7.100 evra.

Ovom 28-godišnjem državljaninu Avganistana vraćena je suma od 10.000 evra koja ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak od 47.100 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sankcionisano 600 vozača

Tokom prošle nedelje, na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda. U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *